The Outlet by E.L.S. is a one story, Type V-B, 46,168 s.f. hybrid retail/office and warehouse project. The new location features concrete tilt up construction with a hybrid steel and wood roof. A unique feature of the new site is an on-site rainwater retention basin under the parking lot, which allows rainwater to naturally seep into the ground instead of immediately going into the storm drains. During the construction, Oltmans recycled 70-75 percent of materials involved in the construction including cement forms, cardboard, metals, and drywall. Other green features include obtaining concrete from local sources to reduce the amount of concrete truck traffic, construction of secure bicycle storage area to encourage bicycle use and weather based irrigation controllers to control the landscape irrigation.

Square Footage

46,000 s.f.